Výroba džemů vyžaduje i hodné skladovací nádoby


Kdo se rozhodne vyrábět a dodávat na trh ovocné marmelády, džemy, dřeně a zmrzliny, nebude mít snadnou pozici, ale zároveň půjde spíše o poslání, než profesi. Kvalitních výrobků z ovoce je totiž na trhu stále nedostatek, stačí se kolem sebe rozhlédnout v supermarketech a porovnat mezi sebou složení těchto výrobků, kde je stále velká převaha nevhodných konzervantů, barviv, stabilizátorů a především bílého rafinovaného cukru. Ten lze nahradit mnoha druhy zdravějších sladidel, a tím zrovna nemáme na mysli ta syntetická.

zralé maliny

Zdraví prospěšné a kvalitní výrobky z ovoce se dnes stále tísní spíše v omezených prostorách prodejen zdravé výživy a ve velkých obchodních centrech zaujímají velmi malou plochu. Naštěstí však mezi širokou veřejností roste zájem o zdravější životní styl, a tak lze očekávat v tomto směru vzestupný trend.

ovocné džemy

Produkce tekutých a polotekutých surovin pro výrobu džemů a dření vyžaduje vhodné skladovací prostory a především nádoby. Zkušenosti z této sféry potvrzují, že nejlepším řešením je plast, jehož vlastnosti předčí dosavadní využívané materiály, jimiž je sklo a kov. Výhody plastů jsou zcela zjevné a k těm zásadním patří zejména nízká hmotnost, snadná údržba, stohovatelnost a také schopnost nádoby složit do málo objemné ploché desky, čímž se šetří skladovací prostor.

K těm nejoblíbenějším a velmi sofistikovaným skladovacím boxům patří IBC kontejnery. Plastická hmota je bezpečná pro styk s potravinami, velice pevná, kompaktní a stabilní, s dlouhou životností, a samozřejmostí je skládací mechanismus, který neovlivní nosnost boxu i při větším zatížení několika tun.

IBC kontejnery ocení každý, kdo se rozhodne na trh dodávat konkurenceschopné a hlavně zdraví prospěšné výrobky z přírodních surovin, bez chemických aditiv, čímž také přispívá k ozdravění společnosti, ke snížení závislosti na náročných medicínských zákrocích a mimo jiné i ke zlepšení mezilidských vztahů.